
NEJEN RECEPTY
Kdo necvičí, ten vaří
Děvčata z S1A vytvořila během distanční výuky v rámci tělesné výchovy skvělou kuchařku plnou nápadů na zdravá a chutná jídla. Zde je malá ochutnávka. Celou kuchařku naleznete na stránkách školy ve formátu pdf.
Banánové lívance
Suroviny:
1x banán
2 polévkové lžíce mouky
Zhruba ¼ hrnku mléka
Na ozdobení požijeme jahody a borůvky
Kokosový olej nebo kokosové máslo
Postup:
Banán rozmělníme pomocí vidličky přisypeme mouku a smícháme dohromady. Podle potřeby pak přidáme mléko, aby konsistence byla lehce lepkavá a tuhá. Potom už jen stačí rozpálit pánvičku a kokosový olej a těsto rozprostřít do menších koleček. Když je lívanec zlatavý, připravíme jej na talíř a ozdobíme ovocem.

Guacamole
Suroviny:
3 avokáda
3 rajčata
1 cibule
1 citron
Sůl a pepř
Postup:
Avokáda si rozpůlíme a vyndáme pecku. Vydlabeme je a
dáme je do misky, kde je pak rozmačkáme vidličkou. Nakrájíme si i rajčata
s cibulí. A vše přidáme do mističky k avokádu. Nakonec to zakapeme
citronem a pořádně promícháme a podáváme je s tortillovými lupínky.

Kuskus se zeleninou a tuňákem
Suroviny:
Tuňák
Kuskus
Zelenina (my použili mražený hrášek, kukuřici a baby mrkvičky)
Sůl, pepř
Postup:
Podle instrukcí na obalu si připravíme kuskus. Na pánvi opražíme zeleninu, přiklopíme a necháme ji trošku podusit. Přidáme tuňáka a necháme ještě chvilku vařit. Pak k celé směsi už jen přidáme kuskus, zamícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Uzený losos s avokádem a ředkvičkou
Suroviny:
Uzený losos
Avokádo
Ředkvičky
Sezamová semínka
Sójová omáčka
Sůl, pepř
Postup:
Nakrájíme avokádo, lososa a ředkvičky. Avokádo vložíme do misky a posolíme a popepříme, následně přidáme ředkvičky. Nakrájeného lososa vložíme do jiné misky a přidáme sójovou omáčku dle chuti a promícháme. Posledním krokem bude přidání lososa k avokádu a ředkvičkám a posypání sezamovými semínky.
