NEJEN RECEPTY

Kdo necvičí, ten vaří

Děvčata z S1A vytvořila během distanční výuky v rámci tělesné výchovy skvělou kuchařku plnou nápadů na zdravá a chutná jídla. Zde je malá ochutnávka. Celou kuchařku naleznete na stránkách školy ve formátu pdf. 


Banánové lívance

Suroviny:

1x banán

2 polévkové lžíce mouky

Zhruba ¼ hrnku mléka

Na ozdobení požijeme jahody a borůvky

Kokosový olej nebo kokosové máslo

Postup:

Banán rozmělníme pomocí vidličky přisypeme mouku a smícháme dohromady. Podle potřeby pak přidáme mléko, aby konsistence byla lehce lepkavá a tuhá. Potom už jen stačí rozpálit pánvičku a kokosový olej a těsto rozprostřít do menších koleček. Když je lívanec zlatavý, připravíme jej na talíř a ozdobíme ovocem.


Guacamole

Suroviny:

3 avokáda

3 rajčata

1 cibule

1 citron

Sůl a pepř

Postup:

Avokáda si rozpůlíme a vyndáme pecku. Vydlabeme je a dáme je do misky, kde je pak rozmačkáme vidličkou. Nakrájíme si i rajčata s cibulí. A vše přidáme do mističky k avokádu. Nakonec to zakapeme citronem a pořádně promícháme a podáváme je s tortillovými lupínky. 

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Suroviny:

Tuňák

Kuskus

Zelenina (my použili mražený hrášek, kukuřici a baby mrkvičky)

Sůl, pepř

Postup:

Podle instrukcí na obalu si připravíme kuskus. Na pánvi opražíme zeleninu, přiklopíme a necháme ji trošku podusit. Přidáme tuňáka a necháme ještě chvilku vařit. Pak k celé směsi už jen přidáme kuskus, zamícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť.


Uzený losos s avokádem a ředkvičkou

Suroviny:

Uzený losos

Avokádo

Ředkvičky

Sezamová semínka

Sójová omáčka

Sůl, pepř

Postup:

Nakrájíme avokádo, lososa a ředkvičky. Avokádo vložíme do misky a posolíme a popepříme, následně přidáme ředkvičky. Nakrájeného lososa vložíme do jiné misky a přidáme sójovou omáčku dle chuti a promícháme. Posledním krokem bude přidání lososa k avokádu a ředkvičkám a posypání sezamovými semínky.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky